Šifra proizvoda: Sony PlayStation 4 500GB F Chassis Black
Raspoloživost: Na zalihi
499.00KM

Dostupne opcije

Sony Playstation 4 - hardver

 

Sony Playstation 4 je napravio veliki hardverski odmak u odnosu na sve prethodnike, koji su koristili custom made hardver. Sony PS3 je koristio moćne Toshibine Cell procesore, no novi PS4 koristi, u osnovi, PC hardver. Osmerojezgreni AMD-ov CPU x86 arhitekture te AMD-ova grafika klase Radeona 7870 upareni su s 8 GB super brzog GDDR5 RAM-a i s 500 GB / 1 TB mehaničkim diskom te Blu-ray optikom.

 

PC gameri sad će podignuti obrve: pa, zar nije PS3 bio jači od najjačeg PC-a prije sedam godina,  a već u vrijeme pojave PS4 imamo snažnija PC računala? To je danas neminovno zbog ubrzanog razvoja hardvera, no specifikacije na papiru i njihova izvedba u igrama nešto su sasvim drugo.

Ključna riječ je integracija. Sony PS4 koristi AMD APU, što znači da su i CPU i GPU na istom čipu, zajedno s vrlo brzih 4 MB cachea te dijele i spomenutih 8 GB RAM-a. Upravo zbog integracije sve navedeno u praksi radi znatno bolje od PC računala sličnih specifikacija koja moraju slati podatke kroz razne, relativno spore, sabirnice. Naravno, tu je i izostanak najvećeg 3D usporivača, Windowsa :-)

 

I na kraju, ne zaboravimo - developeri PC igre moraju prilagoditi za stotinjak konfiguracija, dok je PS4 jedan, jedini i jedinstveni. Optimizacija je daleko jednostavnija, možete se koncentrirati na izvlačenje zadnjeg atoma snage iz hardvera konzole.


Sony Playstation VR

 

Ok, dosta je dosadnih tehnikalija, ovo je prava stvar i razlog zbog koje će se kupovati Playstation 4 / Pro, ako vam već obilje sjajnih igara nije dovoljno primamljivo. Dame i gospodo, predstavljamo vam Playstation VR!


Do sada poznat kao Project Morpheus. Više o VR gaming revoluciji pročitajte ovdje, reći ćemo samo kratko, na osnovi vlastitog iskustva - VR nije bomba. To je atomska bomba koja će iz temelja promijeniti svijet gaminga. 

 

Vjerojatno više nego bilo koji izum u zadnjih 20 godina; unaprijed vas upozoravamo - kad stigne Playstation VR, ne isprobavajte ga bez kreditne kartice ili cash love u džepu. Jer, bez njega sigurno ne odlazite iz trgovine...

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!